domingo, 3 de febrero de 2013

3ª Calçofabla


El pasau dia 2 de febrero –diya de la Candelera— un continchent important d'O Corrinche ba baixar ta'l mas Can Castán de Tarragona ta zelebrar la 3ª Calçofabla anual.

La chornada gastronomica ba durar tot el dia; ya ba empezipiar cara ta las onze con botifarras de güego de dibersas trazas t'entrenar t'es carnabals que pllegaban, y allora, mientras se feba la chera t'asar es calçots, coziners y espeutadors ban mirar d'engañar el fame con el bermut. Dimpués d'el pllat estrella y las alcachofas que l'alcompañaban, se ba pasar á la carni: corder, llonganizas y baldanas. Cuan toz eban gustau la triada de postres (tiramisú, pastís de Guiness y roscón) el sol ya se poneba y no bi eba tiempo de fer la dichestión antis de'l tradizional partiu de basquet.

La
calçofabla, con tot, no ba serbir unicament t'afartar-se; ba estar tamién una oportunidat t'aprener y prauticar l'aragonés maguer ser lluen de l'Alt Aragón. Querem dar las grazias á l'amfitriona con l'esperanza que mos dixe fer-ne una quarta l'año benient, ya que ista begata tampoco mos ha quedau cllaro si es calçots son la desencusa ta charrar aragonés, u si l'aragonés ye la desencusa ta minchar calçots.